In 23 dagen door avontuurlijk Thailand.

Een uitgebreide en gevarieerde rondreis naar Bangkok, het midden en het noorden van Thailand. U eindigt met een relaxte strandvakantie op Koh Tao. U reist met uw eigen gezelschap van 2 tot 12 personen in uw minibus met Nederlands sprekende gids. Wenst u een aanpassing in het reisprogramma ? Dat kan, we zijn flexibel voor en tijdens uw reis. We zijn er tenslotte om uw droomreis te realiseren. Heeft u vragen ? Neem vrijblijvend contact op, we staan u graag te woord.

Belangrijke gegevens

Vertrek datum: In overleg
Duur: 23 dagen
Maximaal aantal deelnemers: 12
Prijs: vanaf 2 personen, € 2295,- p.p
Offerte aanvragen

Leuke punten om te weten

  • Nederlands sprekende privé-gids
  • Reis met eigen gezelschap
  • 2 tot 12 personen
  • Compleet verzorgde rondreis
  • Flexibiliteit, zowel voor vertrek als tijdens uw reis
  • Inclusief alle accommodatie-kosten op basis van logies & ontbijt, vervoerskosten, alle entreegelden
  • Kan optioneel met vliegtickets geboekt worden
Offerte aanvragen

Dag 1: Bangkok

Na aankomst op het vliegveld van Bangkok, wordt u op de luchthaven opgehaald en per minibus naar uw hotel gebracht. Na een paar uurtjes rust staat een bezoek aan de Wat Trimit op het programma. Hier staat de beroemde Gouden Boeddha en kunt u een wandeling maken door de kleurrijke steegjes van de Chinese Wijk (Chinatown) onder leiding van de gids.

Dag 2: Bangkok

Na het ontbijt gaan we naar de levendige bloemenmarkt en het overweldigende Koninklijk Paleis met de Emerald Boeddha. ’s Middags kunt u even relaxen in het hotel, want later op de dag vertrekken we naar de stad Samut Songkhram. Hier dineren we en in het donker en maken we een boottocht naar zwermen vuurvliegjes, die als knipperende lichtjes in bepaalde bomen zitten. We overnachten weer in Bangkok.

Dag 3: Bangkok en omgeving

’s Ochtends bezoeken we de bekende drijvende markt van Damnoen Saduak, waar in vele smalle bootjes fruit, groenten en andere levensmiddelen worden verkocht. Hierna vertrekken we naar Nakom Pathom waar we de hoogste Jedi ter wereld bezoeken. We keren terug naar het hotel en kunnen de rest van de dag vrij besteden.

Dag 4: Bangkok – Kanchanaburi

Na het ontbijt laten we de drukte van Bangkok achter ons en vertrekken naar Kanchanaburi. Hier ligt de beroemde brug over de River Kwai. Natuurlijk brengen we hier een bezoek aan de brug, het grote ereveld, het Jeath Museum en maken we een treinreis over de Birma spoorlijn. Vervolgens gaan we met de boot naar ons drijvende hotel midden in de jungle. Dit van hout en bamboe gemaakte hotel is eenvoudig, maar beschikt wel over een douche, toilet en veranda met hangmat. Er is geen elektriciteit, maar de vele olielampen geven een magische sfeer. ’s Avonds is er een gezamenlijk diner.

Dag 5: Kanchanaburi

Na het ontbijt vertrekken we met een longtailboot naar de Sai Yok Yai waterval en het bijbehorende park. Hierna zwemmen we met zwemvesten, meegevoerd door de stroming van de rivier de Kwai, terug naar het hotel. We kunnen ook met een kano, die u zelf vaart, naar een lavagrot. Nadat we de grot hebben bezocht, wordt u weer per boot bij het Flotel afgezet. Lunch en diner zijn in het hotel en ’s avonds kunt u genieten van de Mon-dansen door mensen van de plaatselijke bevolking.

Dag 6: Kanchanaburi – Ayuthaya

’s Ochtends vertrekken we richting Ayuthaya, waar we eerst nog het zomerpaleis Bang Pa In bezoeken. Per ‘James Bond boot’ vertrekken we naar Ayuthaya, waar we de resten van tempels van de oude stad bezoeken. De overnachting is ook in deze oude hoofdstad.

Dag 7: Ayuthaya – Tak

Deze ochtend vertrekken we na het ontbijt naar Tak. Onderweg bezoeken we Sing Buri, waar we de langste liggende Boeddha gaan bezichtigen en vervolgens na Lop Buri, die bekend staat als apenstad. De overnachting is in Tak.

Dag 8: Tak – Mae Sot

We vertrekken naar de grensplaats Mae Sot, een uithoek van Thailand, waar een van de weinige verbindingen met Birma mogelijk is. Onderweg worden enkele plaatsen bezocht. Na het inchecken in het hotel bezoeken we ook de grens en de bijbehorende grensmarkt of Ma Mui. Dineren en overnachting is in Mae Sot.

Dag 9: Mae Sot – Umphang

Vandaag maken we na het ontbijt een schitterende tocht door de bergen per pick-up naar Umphang. Onderweg bezoeken we de Highland Farm (opvang centrum voor gibbons / kipling), een schitterende waterval en een lokale markt. De lunch is onderweg op een picknickplaats met een lunchbox. In Umphang overnachten we in een mooi resort en bezoeken we voor het diner nog een grot.

Dag 10: Umphang – Tee Lor Su

In de vroege ochtend vertrekken we na het ontbijt, per pick-up, naar de rivier voor een 4 uur durende raft. Na het eten (lunchbox) beginnen we met de trektocht door de jungle naar het gebied vlakbij de Tee Lor Su waterval. Diner en overnachting zijn in dit Nationale Park.

Dag 11: Tee Lor Su – Karenstam

Na het ontbijt bezoeken we de mooiste waterval ter wereld, de ´Tee Lor Su´. Als de waterval niet te wild is, is hier gelegenheid om te zwemmen. Na de lunch gaat de tocht door de jungle verder naar de Karenstam. Hier overnachten we en is er diner.

Dag 12: Karenstam – Mae Sot

Vanmorgen gaan we na het ontbijt, per olifant, verder met de tocht door de jungle. Deze rit duurt ongeveer 4 uur. Na de lunch vertrekken we weer met de pick-up richting Mae Sot. We overnachten en dineren hier in een mooi resort midden in de rijstvelden

Dag 13: Mae Sot – Lampang

De dag begint met een uitgebreid ontbijt en de reis gaat met de minibus naar Lampang. Onderweg bezoeken we een lokale markt en de Bumiphon-dam. Deze stuwdam is erg belangrijk voor de stroomvoorziening in Thailand. De overnachting is in Lampang.

Dag 14: Lampang – Chiang Mai

Vandaag vertrekken we naar de veelzijdige stad Chiang Mai. Onderweg bezoeken we de Talad Tung Kien (wilde dieren markt) en een olifantenziekenhuis. ´s Middags staat er een bezoek aan de ambachtenbuurt van Sankampeng op het programma. De overnachting is in Chiang Mai.

Dag 15: Chiang Mai

We blijven vandaag in Chang Mai, waar we na het ontbijt de schitterende, op een berg gelegen, tempel Doi Su Thep bezoeken. Hierna kunt u zelf een keuze maken uit meerdere mogelijkheden:
✓Baan Tawai (houtsnijdorp);
✓Doi Inthanon (hoogste punt van Thailand);
✓Fietstocht;
✓City en tempeltour;
✓Orchideeënkwekerij.
De avond is ter vrije besteding.

Dag 16: Chiang Mai – Bangkok

Vandaag gaan we per fiets Chiang Mai ontdekken. Een lokale gids neemt u langs alle mooie plekken in de stad. In de avond vertrekken we per luxe nachttrein naar Bangkok, waar u de volgende ochtend rond 6 uur uitgerust aankomt.

Dag 17: Bangkok – Koh Tao

De reis gaat verder per minibus en speedboot naar Koh Tao.
Bij aankomst op Koh Tao brengen we u naar het hotel en sluiten we de dag af met een cocktail op het strand van Koh Tao.

Dag 18 – 21: Koh Tao

De komende dagen gaat u genieten van zon, zee en strand op deze paradijselijke eiland in het zuiden van Thailand.
Koh Tao is beroemd om zijn vele spectaculaire duik- en snorkelplekken. Vrijwel overal op het eiland zijn schitterende snorkelplekken te ontdekken, dus zet je snorkel maar op en ga kopje onder. Wilt u de onderwaterwereld beter bekijken? Dan is er de mogelijkheid om te gaan duiken onder professionele begeleiding.

Dag 22: Koh Tao – Bangkok

Dag 23: Bangkok – Amsterdam