Georganiseerde rondreis door Thailand van 12 dagen.

Een compleet verzorgde rondreis door Bangkok en midden Thailand met als afsluiting een strandvakantie in Hua Hin. U reist met uw reisgezelschap van 20 tot ca 35 personen. We vertrekken elke schoolvakantie: Kerstvakantie, meivakantie, zomervakantie en herfstvakantie.

Belangrijke gegevens

Vertrek datum: Elke schoolvakantie.
Duur: 12 dagen
Maximaal aantal deelnemers: 40
Prijs: vanaf 2 personen, € 999,- p.p.
Offerte aanvragen

Leuke punten om te weten

  • Compleet verzorgd
  • Kleinschalig
  • 3 of 4 sterren hotels
  • Nederlands sprekende gids
  • Vertrek elke schoolvakantie
Offerte aanvragen

Dag 1: Bangkok

Na aankomst in Bangkok, ook wel Krung Thep genaamd, wordt u op de luchthaven opgehaald en per minibus naar uw hotel gebracht. Er wordt op dezelfde dag nog een bezoek gebracht aan de bloemenmarkt en aan de koninklijke begraafplaats Wat Borpit.

Dag 2: Bangkok

Na het ontbijt gaan we fietsen door Bangkok. Kan dat? Is dat niet te druk? Nee hoor, u fiets door de steegjes van Chinatown langs de winkeltjes en lokale markten. Maar ook door het rustigere Thonburi langs de rivier de Chao Phraya. Na afloop even uitrusten onder het genot van een drankje natuurlijk.

Dag 3: Bangkok

Overdag gaan we wandelen door de oude stad van Bangkok. We wandelen langs de belangrijkste bezienswaardigheden ind e geschiedenis van Thailand en genieten van de vele mooie verhalen die hierbij horen.

Dag 4: Van Bangkok naar Ampawa

Uitslagen is vandaag geen optie. We hebben het de afgelopen dagen in Bangkok rustig aan gedaan zodat u kon wennen aan de drukte van de stad Bangkok en aan de temperatuur in Thailand. Vandaag gaan we vroeg op pad en vertrekken we richting Mahachai met de trein! Eerst metd e auto en de boot naar het station en dan met de trein. Als je geluk heb kun je plaatsnemen in de achterste machinistcabine! De laatste halte is net voorbij de markt van Samut Songkrahm: Rom Hoob.
We vervolgen onze reis naar een van de beroemdste drijvende markten en wel die van Damnern Saduak. Hier kunt u zich bijna onder de marktkooplui mengen en de echte sfeer opsnuiven. Ik zeg “bijna” omdat de verkopers in bootjes zitten en wij houden land onder onze voeten. Van dichtbij zien we hoe Thaise vrouwen trots hun koopwaar aan de man brengen. Het is weer bijna etenstijd en we bezoeken een restaurantje aan zee voor de lunch. Hierna nemen we weer de boot naar een vissersdorp in de buurt en wellicht gaan we op mosselvangst.
De volgende stop is Amphawa. Dit is een typisch Thais stadje met een heel eigen sfeer. Maar er zijn ook talloze plekjes waar het heerlijk toeven is onder het genot van een heerlijk drankje. Oh ja; probeer echt eens alle soorten shakes (pan); mango, kokos, meloen en limoen.

Dag 5: Ampawa – Kanchanaburi

Na het ontbijt maken we een leuk boottochtje met een lokale roeiboot. Daarna rijden we naar Kanchanaburi, de stad van de beroemde bridge over de River Kwai. Natuurlijk bezoeken we de brug en de begraafplaats, maar ook nog een mooie oude Chinese tempel. We varen met de boot naar ons Jungle Resort waar we overnachten.

Dag 6: Kanchanaburi

Vandaag geniet u een vrije dag. We verblijven de gehele dag in het drijvende hotel op de rivier.
Als u dat wenst natuurlijk. U kunt het restaurant bezoeken, lekker luieren op uw terras, maar ook zwemmen in de rivier, kanovaren, olifanten wassen of op een vlot de rivier afdalen. U mag het vandaag zelf bepalen.

Dag 7: Kanchanaburi – Sangklah

Na het ontbijt rijden we richting Slangklah. Dit ligt op de grens met Birma. We bezoeken onderweg diverse oude dorpjes en ook de Mon Bevolking. De mannen van dragen een Salong, een typische Birmaanse Rok. We overnachten in Sangklah Buri en genieten van het uitzicht op de beroemde houten brug.

Dag 8: Sangklah Buri – Burma – Sangklah Buri

Het is misschien een beetje een vreemde tijd, maar we staan vandaag vroeg op om eerst bij Boeddhistische monniken te offeren. Daarna heeft u uw ontbijt verdiend. We vertrekken met de lokale boot naar een ruïne van een tempel welke het grootste deel van het jaar onder water staat. En nu gaan we echt naar Burma en bezoeken we daar’s-middags diverse leuke bezienswaardigheden. We overnachten weer in Sangklah Buri.

Dag 9: Sangklah Buri – Kanchanaburi

Allereesrt gaan we vandaag naar de Erawan waterval. De waterval ligt in een mooi natuurgebeid en bestaat uit 7 niveau’s. ‘s-middags gaan we naar ons hotel in Kanchanaburi.

Dag 11: kanchanaburi – Petchburi

Na het ontbijt bezoeken we de Tham Khao Luang grot. In de grot bevinden zich fraaie Boeddha beelden en bij de lokale tempel zijn veel aapjes. Na de lunch rijden we door naar Hua Hin voor een welverdiende tijd aan het strand.

Dag 12: Hua Hin

Vandaag is ter vrije besteding in Hua Hin. Hua Hin is een strandplaats aan de Golf van Thailand. U kunt lekker nagenieten van van uw vakantie aan het strand, maar natuurlijk mag een bezoek aan de nachtmarkt niet ontbreken.

Dag 13: Hua Hing- Bangkok

Vandaag reizen we terug naar Bangkok om terug te gaan naar Nederland vanaf vliegveld Suvarnabhumi. Het vliegtuig brengt u terug naar het koude Nederland met zijn, o zo beperkte, culinaire mogelijkheden. Dat wordt even wennen, maar geluk hebben we de foto’s nog.

Inclusief vliegtickets?

Deze reis kan ook geboekt worden met vliegtickets