In 18 dagen door cultureel Thailand.

Een uitgebreide en gevarieerde rondreis naar Bangkok, het midden en het noorden van Thailand. U eindigt met een 4 daagse strandvakantie in ChaAm. U reist met uw eigen gezelschap van 2 tot 12 personen in uw minibus met Nederlands sprekende gids. Wenst u een aanpassing in het reisprogramma ? Dat kan, we zijn flexibel voor en tijdens uw reis. We zijn er tenslotte om uw droomreis te realiseren. Heeft u vragen ? Neem vrijblijvend contact op, we staan u graag te woord.

Belangrijke gegevens

Vertrek datum: In overleg
Duur: 18 dagen
Maximaal aantal deelnemers: 12
Prijs: vanaf 2 personen, € 1895,- p.p.
Offerte aanvragen

Leuke punten om te weten

  • Nederlands sprekende privé-gids
  • Reis met eigen gezelschap
  • 2 tot 12 personen
  • Compleet verzorgde rondreis
  • Flexibiliteit, zowel voor vertrek als tijdens uw reis
  • Inclusief alle accommodatie-kosten op basis van logies & ontbijt, vervoerskosten, alle entreegelden
  • Kan optioneel met vliegtickets geboekt worden
Offerte aanvragen

Dag 1: Bangkok

Na aankomst in Bangkok, ook wel Krung Thep genaamd, wordt u op de luchthaven opgehaald en per minibus naar uw hotel gebracht. Er wordt op dezelfde dag nog een bezoek gebracht aan de Heilige Stadspaal en u kunt onder leiding van de gids een wandeling maken door de kleurrijke steegjes van de Chinese wijk (Chinatown).

Dag 2: Bangkok

Na het ontbijt gaan we naar het overweldigende koninklijke paleis met de Jaden Boeddha, de levendige bloemenmarkt en Wat Po. Hierna maken we een boottocht over de klongs (het Venetië van het Oosten).

Dag 3: Bangkok en omgeving

’s Morgens bezoeken we de Don Waai (lokale markt) en staat er een boottocht op het programma. Verder mag u een keuze maken uit: het wassenbeeldenmuseum, het boeddhistische park, een boeddhistische winkelwijk een warenhuis of iets anders.

Dag 4: Van Bangkok naar Pitsanulok

Na het ontbijt laten we de drukte van Bangkok achter ons en brengen een bezoek aan het zomerpaleis Bang Pa In, waarna we een James Bond boottocht maken. Voor de invulling van de rest van de dag kunt u zelf weer kiezen. Suggesties? Wat dacht u van een bezoek aan 3 tempels in Ayuthaya of de apenstad Lop Buri. Of wilt u misschien de langste liggende Boeddha van Thailand in Sing Buri zien?

Dag 5: Pitsanulok – Sukhothai – Chiang Rai

In de ochtend brengen we een bezoek aan een Boeddhabeeldenfabriek en vandaar gaat het naar Wat Mahathat. Wat (hier niet bedoeld als tempel!) is er Hollandser dan fietsen door de oude stad van Sukothai.

Dag 6: Chiang Rai

Vandaag bezoeken we het Doi Tung paleis en maken we kennis met een bergstam. In Mai Sai doen we een markt aan op de grens met Birma. De Gouden Driehoek spreekt tot ieders verbeelding en u kunt zelf zien of het de moeite waard is. Nog steeds wordt hier illegaal papaver verbouwd voor de opiumindustrie.

Dag 7: Chiang Rai – Laos

Na het ontbijt vertrekt u naar het grensgebied om daar met een lokale boot de Mekong over te steken richting Laos. U krijgt een lunchbox mee. Per pick-up doet u een aantal plaatsen aan. U dineert en overnacht in Laos

Dag 8: Laos – Chiang Mai

Het is misschien een beetje een vreemde tijd, maar om 5:29 gaat u eerst bij Boeddhistische monniken offeren. Daarna hebt u uw ontbijt verdiend. U reist terug naar Thailand (Chiang Mai).

Dag 9 en 10: Chiang Mai

U blijft 2 dagen in Chiang Mai en u kunt 3 activiteiten kiezen uit de volgende 9. Wat Doi Sutep (tempel met schitterend uitzicht), Sankamheng (ambachtendorp), Baan Tawai (houtsnijdorp), Olifantenkamp, waterval en grot van Chiangdao, Doi in Tanon (nationaal park), tempel- en citytour, orchideeënkwekerij en een fietstocht.

Dag 11: Chiang Mai – Pai

Na het ontbijt vertrekt u richting Pai. De weg voert door een prachtig berggebied waar u o.a. kunt genieten van de vele rijstvelden. Onderweg lunchen we en bezoeken we een aantal mooie plaatsen. Dineren en overnachten gebeurt in het bergdorp Pai, dat schilderachtig mooi in de natuur ligt.

Dag 12: Pai – Mae Hong Son

Vandaag brengen we een bezoek aan Tham Lot. Via een steil en smal bergpad rijden we naar het grottencomplex van Tham Lot. Met een gids en lantaarns lopen we door de verschillende kamers met imposante rotsformaties. Echte liefhebbers kunnen door het water naar de derde kamer waden waar zwaluwen en vleermuizen huizen. Hierna vervolgen we onze reis naar Mae Hong Son.

Dag 13: Mae Hong Son – Chiang Mai – nachttrein

De morgen is vrij te besteden en in de middag vertrekken we per binnenlandse vlucht weer naar Chiang Mai. De reis gaat van daar verder per luxe nachttrein naar Bangkok, waar u de volgende ochtend rond 6 uur uitgerust aankomt. Tijdens de treinreis ontvangt u van de reisleiding een lunchbox met Thaise lekkernijen.

Dag 14, 15, 16 en 17: Bangkok – ChaAm

U hebt een uitgebreid ontbijtbuffet verdiend. Helemaal aangesterkt verlaten we Bangkok per minibus richting het mooie ChaAm. Ter afsluiting van de vakantie geniet u hier 4 dagen in een luxe hotel van zon, zee en strand.

Dag 18: ChaAm – Bangkok

We weten zeker dat u graag langer had willen blijven, want u hebt het ontzettend naar uw zin gehad. Maar zoals aan alles komt ook aan deze belevenis een einde. Rond 18:00 uur gaat u richting vliegveld Suvarnabhumi. Het vliegtuig brengt u terug naar het koude Nederland met zijn, o zo beperkte, culinaire mogelijkheden.

Inclusief vliegtickets?

Deze reis kan ook geboekt worden met vliegtickets